fredag 14 juni 2013

Dag 45 Hölick- Sörudden 45 km

Det ska erkännas att när jag stod nere i hamnen i Hölick igår och insåg att det var 200 meter att släpa tält och packning upp till campingen var jag nära att strunta i det. Som tur är tog jag tog i det och baxade upp sakerna. Efter en 30 min lång dusch kändes det bättre och kvällen avslutades med öl och samtal med ett par trevliga tyskar i det gemensamma köket.

I morse tog det så över 3 timmar att komma iväg. Vinden låg på från syd och det var lite väl mycket vågor när jag rundade Hornslandet. Sen var vinden till stor hjälp och tryckte mig framåt. Efter lunch så genade jag över mot Stocka. En bit ut så närmar sig snabbt blågrå moln från väster och vinden ökar. Det är inte att tänka på att släppa paddeln och ta på sig jackan utan jag sitter vackert kvar och paddlar i ösregnet och vinden. När jag närmar mig Stocka så fryser jag. Jag går i land och går upp till den lilla affären och handlar lite gott. Funderar på att stanna i Stocka men ändrar mig och paddlar några km längs land innan jag hittar en tältplats. När jag ska dra upp kajaken så halkar jag till och drar hälen rakt i en sten. Det gör så ont så jag får sätta mig ner i 5 min innan jag gör något annat. Tillslut haltar jag upp med sakerna och börjar sätta upp tältet. Då smäller en av de två "stängerna" av. En kvart och en reperationssats senare är tältet på plats. Det är fortfarande ljust ute men nu ska jag in och sova.

1 kommentar:

  1. Vi får dansa lite soldans så att du får lite mer flyt nu de sista milen fram till målet! Kämpa på, du är en hjälte om än lite tokig sådan ;-) Var på student hos familjen Collowin igår och alla hälsar till dig! puss K

    SvaraRadera