Sidor

fredag 28 juni 2013

Dag 59 Skagsudden- Haparanda 54 km

Klockan 20,15 lade jag handen på riksröse 59 på Virtakari udde i Haparanda. Den sista dagen bjöd på det mesta ur vädersynpunkt. Jag lämnade Skagsudden i regn. Vinden kom från ost och var riktigt dryg. Tjock dimma rullar in och ungefär samtidigt lägger sig vinden nästan helt. När jag ligger där så glider en segelbåt fram ur dimman. Mannen som styr slår av på farten när han ser mig. Everything is ok? frågar han. Everything is ok, svarar jag. Very good, säger han ok gasar på. Han trodde kanske jag var i sjönöd därute i dimman? Plötsligt är vinden tillbaka. Dock har den vridit sig mot syd och hjälper mig tillviss del framåt. När jag kommer under bron vid Seskarö så vräker stora vågor in från syd. Jag har fullt sjå att hålla kajaken på rätt kurs och dra mig ur när jag hamnar fel i surfen. Den sydliga vinden skjutsar mig hela vägen in till Vitikari udde. Och med ca 10 km kvar spricker molntäcket upp och den sista biten paddlar jag i strålande solsken.

Hur långt var det?
Man kan säga att det var 2264 km, eller 1245200 paddeltag, eller 2,6 kg Neutella :-). För mig har det varit ett 59 dagar långt äventyr som bjudit mig på många olika sorters friluftsupplevelser som jag kommer ha med mig för lång tid framöver.

7 kommentarer:

 1. Gratulerer, det har vært spennende å følge din ferd.

  SvaraRadera
 2. Grattis! Bra kämpat! Hoppas allt är bra i Haparanda, har du sprungit över till Finland oxå? :-) puss K

  SvaraRadera
 3. Imponerande! Bra jobbat, det har varit kul att följa din resa på bloggen.

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat kollegan! Vi är många som följt ditt äventyr!

  SvaraRadera
 5. Stort Grattis Peter! Bra slitet hela vägen - njut av framgången!

  SvaraRadera
 6. Grattis! Tack för att du delade dina äventyr med oss okända läsare..

  Mvh,
  Péter Orincsay

  SvaraRadera
 7. Hjärtligt grattis Peter.
  Lite sen reaktion från min sida, men sommaren har lockat till andra aktiviteter än att sitta vid datorn. Njut av din seger. Det är dig väl unt.

  SvaraRadera